Historie

Het ontstaan van de vereniging.                      GVBc

Op 1 mei 1930 werd de vereniging opgericht, met 70 leden, 5 leiders en een leraar. Pas op de ledenvergadering van 8 september 1930 werd de naam “Borchlo” vastgesteld. De vereniging had toen al meer dan 200 leden. De leraar die verantwoordelijk is voor de oprichting is de heer L.A. te Riet o.g. Scholten. De vereniging is begonnen in de Hofschool. Vanaf 1958 werd er gebruik gemaakt van de “te Riet Scholten Sporthal”.
In 1976 gingen we over naar de gymzaal van de nieuwe school Noord. Tot op de dag van vandaag maakt “Borchlo” nog gebruik van die gymzaal. Pas in 1980 kwam er bij “Borchlo” een aparte sectie Jazzdans. Op 4 juli 2001 werd officieel besloten om de “Gymnastiek Vereniging Borchlo” om te dopen tot “Gymnastiek- en Jazzdans Vereniging Borchlo”.
De huidige situatie.
De vereniging staat als “Gymnastiek- en Jazzdansvereniging Borchlo” ingeschreven bij de kamer van Koophandel. Ook is de vereniging lid van de KNGU, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Leden van Borchlo zijn daarom ook automatisch lid van de KNGU en dragen hiervoor de vereiste bondscontributie af.
(C) Borchlo 2015