Peuter- en kleutergym

Peutergym (ouder-kind gym)

Samen met een ouder (of opa, oma, oppas..) bewegen. Een leuke en veilige manier om de gymzaal te ontdekken. We oefenen de fijne motoriek door te spelen met het kleine materiaal zoals ballen, hoepels, pittenzakken, touwtjes of blokken. Maar natuurlijk gaan we ook de toestellen op. Klimmen en klauteren, zwieren en zwaaien, duikelen en rollen, balanceren, springen en nog veel meer. Dus volop beweging! De kinderen leren door ervaren en heel veel doen.

Voor de kinderen (en de ouders!) is het belangrijk dat ze kleding dragen waar ze goed in kunnen bewegen. We gymmen op blote voeten, dat is voor iedereen het veiligst. Ouders mogen ook sportchoenen dragen.

Voor de groep peutergym bestaat er ook de mogelijkheid om een 10 strippenkaart te kopen voor €42,50.

 

Kleutergym

Kleuters gaan zelfstandiger bezig in de zaal en ontdekken al spelend wat ze allemaal al kunnen. Een koprol op de dikke mat, duikelen aan de rekstok, lopen over een evenwichtsbalk, trampoline springen, zwaaien aan de ringen en ga zo maar door. Daarnaast is er ook tijd voor een spel of een dansje op muziek.

Oefening baart kunst is een gezegde wat voor deze kinderen zeker van toepassing is. Steeds herhalen en telkens een stapje verder. Dan sta je versteld hoe snel een kind zich ontwikkeld, juist op deze leeftijd. Met gym leg je een prachtige basis voor de verder motorische ontwikkeling van uw kind waar het z’n verdere leven plezier van heeft.

Ook voor deze kinderen geldt dat we gymmen op blote voeten, en dat het verder vooral belangrijk is dat kinderen kleren aan hebben waarin ze zich goed kunnen bewegen.

Deze kinderen zijn oud genoeg om zelf mee te doen aan de les, dus er hoeft geen ouder meer mee te komen. Voor deze kinderen geldt dan ook het reguliere lidmaatschap.

 

P9210119 P9210125 P9210112