Peutergym (Ouder en kind) en Kleutergym

Peuter- en kleutergym bij elkaar op woensdagen van 15.30 tot 16.30 uur

De les voor peuters en kleuters is weer samengevoegd. We proberen wel om beide groepen een eigen programma te bieden.

Ouder en kind, peutergym

Voor peuter komt een volwassene mee. We beginnen met wat dansjes op muziek en daarna oefenen we de fijne motoriek door te spelen met het kleine materiaal zoals ballen, hoepels, pittenzakken, touwtjes of blokken. Daarna bouwen we samen een parcours voor de kinderen op. Dat nodigt de kinderen uit om te klimmen , te klauteren en te zwieren en te zwaaien, te duikelen en te rollen, balanceren, springen etc. Dus volop beweging en bewegen is leren. De kinderen leren door ervaren en heel veel doen! Als afsluiting eindigen we in een kring en doen nog wat rustige beweegliedjes of een spelletje.

Alleen voor de groep peutergym bestaat ook de mogelijkheid om een 10 strippenkaart te kopen voor € 42,50.

Kleutergym

Kleuters gaan zelfstandiger bezig in de zaal en ontdekken al spelend wat ze allemaal al kunnen. Een koprol op de dikke mat, duikelen aan de rekstok, lopen over een evenwichtsbalk, trampoline springen, zwaaien aan de ringen enz. Daarnaast is er ook tijd voor een spel of een dansje op muziek. De les is op woensdag van 15.30 tot 16.30 uur. 

Oefening baart kunst is een gezegde wat voor deze kinderen zeker van toepassing is. Steeds herhalen en telkens een stapje verder. Dan sta je versteld hoe snel een kind zich ontwikkeld, juist op deze leeftijd. Eigenlijk is gym de basis voor de verder motorische ontwikkeling van uw kind waar het z’n verdere leven plezier van heeft.

 

 

P9210125P9210119P9210112P9210110P1290176P1290172