Turnen

Bij het turnen probeer je steeds je eigen grenzen te verleggen in wat je kan en durft. Door middel van een steeds net iets moeilijkere opdracht kom je uiteindelijk tot het turnen van een nieuw turnelement, van rol tot salto en van radslag tot arabier-flikflak.

Turnen bij GV Borchlo
De turnafdeling bestaat uit ongeveer 75 enthousiaste turnsters die zich allemaal op hun eigen niveau met de turnsport bezig houden. Hoeveel uur je traint is afhankelijk van je eigen inzet en ambities, er is een heleboel mogelijk. De grootste groep turnsters traint 1 keer per week 2 uur, zij combineren het turnen vaak nog met een andere sport of hobby. Maar ook zijn er turnsters die 2, 3 of zelfs nog vaker per week trainen om een zo hoog mogelijk turnniveau te bereiken.
Op dit moment hebben we alleen dames bij de turngroepen, maar ook heren zijn welkom om aan te sluiten. Zij kunnen een deel van de toestellen met de dames meetrainen en een ander deel zich richten op hun eigen toestellen.

Lid worden bij de turngroepen
Nieuwe leden mogen 3 keer gratis meedoen om te kijken of ze het turnen leuk vinden.
Voor de eerste training(en) heb je sportkleding nodig (hoeft niet per se een turnpakje te zijn) en iets te eten en drinken voor tussendoor. Dit is ook beschreven onderaan deze pagina. Meer informatie over het lidmaatschap bij GV Borchlo is hier te vinden.

Bij welke groep je mee kan doen hangt af van je geboortejaar, hieronder is te vinden op welke tijdstippen de trainingen zijn voor startende turnsters!

Geboortejaar 2012 of jonger:

– Woensdag 15.30 – 17.30 uur
– Zaterdag 10.00 – 12.00 uur

2011, 2010 of 2009:

– Vrijdag 15.00 – 17.00 uur
– Zaterdag 10.00 – 12.00

Geboortejaar 2008 of 2007:
– Woensdag 17.30 – 19.30 uur
– Zaterdag 12.00 – 14.00 uur
.
Geboortejaar 2006 of ouder:
– Woensdag 17.30 – 19.30 uur
– Vrijdag 18.30 – 20.30 uur
– Zaterdag 12.00 – 14.00 uur

Lesrooster
Het complete lesrooster is hier te vinden.

Training inhalen
Bij het turnen is het mogelijk een training in te halen bij een andere groep als je een keer niet aanwezig kan zijn bij je eigen groep. Het handigst is om een groep te kiezen die aansluit bij je leeftijd en/of niveau. Bij twijfel hierover kan dit nagevraagd worden bij de trainster (via c.w.elschot@gmail.com).

Kledingvoorschriften tijdens de training
Tijdens de training draagt iedereen strakke sportkleding (dus geen losse T-shirts). Een turnpakje heeft de voorkeur en een turnbroekje of legging is hierop een goede aanvulling (vooral bij het brugturnen).
Omdat het soms nogal koud kan zijn in de zaal, en omdat er bij een training ook vaak momenten zijn waarop minder intensief bewogen wordt is het handig om een trainingsjasje of een vestje mee te nemen en voor de leden die dit prettig vinden ook een trainingsbroek.
We trainen zoveel mogelijk op blote voeten. Is er een reden waarom iemand toch turnschoentjes aan moet of wil geef dit dan door bij de trainster.
Ten slotte is het belangrijk dat de turnsters geen sieraden dragen (oorstekers mogen wel, oorhangers niet) en dat de haren vast zitten. Dit voor de veiligheid als er moeilijke onderdelen geoefend en gevangen worden.

Eten en drinken
Tijdens de trainingen van 2 uur wordt er altijd een pauze ingelast waar iedereen iets kan eten en drinken in de kleedkamer. Leden mogen ook tijdens de training altijd wat drinken, maar dan wordt er wel verwacht dat ze een bidon (of afsluitbare fles/beker) met water bij zich hebben die ze in de zaal kunnen zetten.

Contact
Lotte Elschot (turntrainster): c.w.elschot@gmail.com