Turnwedstrijden

Turnsters bij GV Borchlo hebben de mogelijkheid om mee te doen aan turnwedstrijden. Een standaard turnwedstrijd houdt in dat je op alle toestellen (voor de dames zijn dit 4 toestellen: sprong, brug, balk en vloer) je oefening laat zien. Er zijn zowel turnwedstrijden binnen de vereniging (waar alleen turnsters van GV Borchlo aan meedoen) als turnwedstrijden buiten de club, waar je ook turnsters van andere verenigingen tegenkomt.

Als turnsters voor het eerst deel gaan namen aan wedstrijden kan er een mooi begin gemaakt worden bij de clubkampioenschappen. Hier kunnen turnsters (en ouders/verzorgers) ontdekken hoe een turnwedstrijd verloopt en wat er bij komt kijken. Deze wedstrijden zijn 5 keer per jaar en deelname is gratis. Turnster mogen bij deze wedstrijden ook nog een eigen turnpakje aan.

Als blijkt dat turnsters het erg leuk vinden om turnwedstrijden te doen kunnen ze ook gaan deelnemen aan de KNGU wedstrijden. Deze wedstrijden zijn meestal in een turnhal in de buurt (Winterswijk, Doetinchem of Didam). Bij deze wedstrijden zijn de turnsters verplicht om het GV Borchlo verenigingspakje aan te doen (zie ook: Kleding) en deze wedstrijden kosten meestal €12,50 per wedstrijd.

Hieronder een totaaloverzicht van alle wedstrijden in een seizoen.


Clubkampioenschappen

Wie: alle turnsters
Waar: gymzaal Noord
Kosten: deelname is gratis!

Dit zijn turnwedstrijden van onze eigen vereniging. Er doen alleen turnsters mee van GV Borchlo en alle wedstrijden vinden plaats in gymzaal Noord. De wedstrijden zijn elke eerste zondag van een vakantie (herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie), meestal tussen 10.00 – 15.00 uur. Omdat wij deze wedstrijden zelf organiseren is het voor iedereen mogelijk om mee te doen, de oefenstof wordt aangepast op de turnsters en de leiding/assistenten kunnen de turnsters nog helpen.
We proberen dit jaar bij elke wedstrijd minimaal 2 rondes te doen (bij veel inschrijvingen zullen dit 3 rondes worden). De eerste ronde is vooral voor de turnsters van de V.O. groepen en de B.O. wedstrijdgroep, die turnen volgens de oefenstof van de KNGU. Deze oefenstof vergt veel inzet en voorbereiding. De tweede ronde gebruiken we sticker oefenstof om de basis van het turnen te leren. Deze oefenstof zullen we gebruiken voor de instroomgroepen en hier kan iedereen aan meedoen (ook met weinig voorbereiding, er hoeft niks uit het hoofd geleerd te worden).

Wedstrijddata en inschrijven:
Halloweentoernooi op 20-10-2019 (geweest)
Kersttoernooi op 22-12-2019 (geweest)
Carnavalstoernooi op 23-02-2020 (inschrijving gesloten, de wedstrijd staat gepland van 9.30 – 12.30 uur: Carnavalstoernooi wedstrijdboekje versie 2)
Zomertoernooi op 12-07-2020 (inschrijving opent op 11-05-2020)

Tussenstand CK na 2 wedstrijden:
CK sprong (Halloween + Kerst)
CK brug (Halloween + Kerst)
CK balk (Halloween + Kerst)
CK vloer (Halloween + Kerst)
CK meerkamp (Halloween + Kerst)


Divisiewedstrijden

Wie: turnsters van geboortejaar 2011 en ouder
Waar: turnhallen in de omgeving (Winterswijk, Doetinchem, Didam)
Kosten: €37,50 voor 3 voorrondes

De divisiewedstrijden worden georganiseerd door de KNGU. Bij deze wedstrijden moet je verplicht ingeschreven voor 3 voorrondes. Bij de laatste voorronde wordt er een eindklassering opgesteld waarbij de beste 2 voorrondes meetellen, en de turnsters die het hoogst zijn geëindigd mogen ook nog meedoen aan de finale. In welke divisie je meedoet hangt af van je wedstrijdniveau. Bij GV Borchlo houden we de volgende richtlijn aan:
– 1x per week trainen = 6e of 5e divisie
– 2x per week trainen = 5e of 4e divisie
– 3x per week trainen = 4e of 3e divisie
Natuurlijk kan hier wel van worden afgeweken als blijkt dat een ander niveau beter bij een turnster past. De divisie-indeling volgt altijd aan het begin van het seizoen per mail.

Wedstrijddata en inschrijven:
inschrijving voor het seizoen 2019-2020 is gesloten.
Alle wedstrijddata zijn te vinden in de KNGU wedstrijdplanning of in ons eigen jaarrooster.


Pré-instap wedstrijden

Wie: turnsters van geboortejaar 2012 en 2013
Waar: turnhallen in de omgeving (Winterswijk, Doetinchem, Didam)
Kosten: €12,50 per wedstrijd

Dit zijn de voorbereidende wedstrijden van de KNGU voor jonge turnsters. De wedstrijden lijken op de divisiewedstrijden, maar er is nog geen finale en je kan per wedstrijd bekijken of je meedoet (meestal zijn er 2 wedstrijden).

Wedstrijddata en inschrijven:
GV Borchlo doet dit seizoen mee aan de wedstrijd op 28-03 in Didam.
Inschrijven kan vanaf 06-01-2020 t/m 23-02-2020 door contact op te nemen met Lotte.


Team wedstrijden TON Almelo

Wie: turnsters van geboortejaar 2012 en 2013
Waar: Turnhal in Almelo
Kosten: €16,00 per turnster voor 3 wedstrijden

TON Almelo organiseert ook teamwedstrijden, maar dan voor de jongste turnsters. In totaal zijn er 3 wedstrijden waar je met je team aan meedoet. Onze eigen sticker oefenstof is afgeleid van de oefenstof die ze bij deze wedstrijden gebruiken.

Wedstrijddata en inschrijven:
De wedstrijddata volgen nog (waarschijnlijk in maart/april/mei). Zodra deze bekend zijn opent de inschrijving.


Clubteamwedstrijden

Wie: turnsters van geboortejaar 2011 en ouder, niveau D2 en hoger
Waar: turnhal in Gelderland/Overijssel
Kosten: €10,00 per turnster

De clubteamwedstrijden worden ook georganiseerd door de KNGU. Bij deze wedstrijden doe je mee in een verenigingsteam, en neem je het op tegen teams van andere verenigingen. Om mee te kunnen doen hebben we wel minimaal 4 turnsters van ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau nodig. Als je in een team past krijg je hier begin september bericht van.

Wedstrijddata en inschrijven:
De inschrijving voor 2019 is gesloten. De wedstrijd is op zaterdag 9 november in Nijverdal (zie oost.kngu.nl)


Toestelkampioenschappen

Wie: turnsters van geboortejaar 2008 en ouder
Waar: turnhal in Gelderland/Overijssel
Kosten: €5,00 per toestel

Deze wedstrijden zijn alleen voor de turnsters van de keuze oefenstof (geboortejaar 2008 en ouder). Bij deze wedstrijd is er een uitslag per toestel, in plaats van dat alle vier de cijfers worden opgeteld. Het is dus ook mogelijk om minder toestellen te turnen.

Wedstrijddata en inschrijven:
De wedstrijden staan nu gepland voor 23/24-05-2020 (1e-4e divisie) en 13/14-06-2020 (4e-6e divisie).
Inschrijven kan vanaf 01-03-2020 t/m 29-03-2020.